- 4 darab alma, 4 tojássárgája,
- 5 dkg cukor,
- 1,5 dl száraz fehérbor,
- 3 teáskanál almapálinka,
- 1 rúd fahéj,
- 20 dkg ropogós keksz
Hámozzuk meg és kockázzuk fel az almákat. Törjük össze a kekszet. Főzzük meg az almát a bor és ugyanennyi víz keverékében a fahéjjal és 2,5 dkg cukorral együtt. Szűrjük le az almákat, a levet tegyük félre. A tojássárgáját keverjük habosra a maradék cukorral, és adjunk hozzá 1,5 dl-t az alma főzőlevéből. Öntsük hozzá az almapálinkát. Vízfürdő felett folyamatosan keverve melegítsük a krémet, amíg besűrűsödik, és habkönnyűvé válik.
A poharak aljába szórjunk kekszet, kanalazzunk rá az almából, majd csorgassunk rá a krémből. Ezt újabb réteg keksz-alma-krém kövesse. Tálalás előtt hűtsük be!
Forrás:http://www.nlcafe.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése