RSS

Áldott Karácsonyt! Merry Christmas!

Almás-fahéjas borhab keksszel

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab alma, 4 tojássárgája, 
  • 5 dkg cukor, 
  • 1,5 dl száraz fehérbor, 
  • 3 teáskanál almapálinka, 
  • 1 rúd fahéj, 
  • 20 dkg ropogós keksz

Hámozzuk meg és kockázzuk fel az almákat. Törjük össze a kekszet. Főzzük meg az almát a bor és ugyanennyi víz keverékében a fahéjjal és 2,5 dkg cukorral együtt. Szűrjük le az almákat, a levet tegyük félre. A tojássárgáját keverjük habosra a maradék cukorral, és adjunk hozzá 1,5 dl-t az alma főzőlevéből. Öntsük hozzá az almapálinkát. Vízfürdő felett folyamatosan keverve melegítsük a krémet, amíg besűrűsödik, és habkönnyűvé válik.

A poharak aljába szórjunk kekszet, kanalazzunk rá az almából, majd csorgassunk rá a krémből. Ezt újabb réteg keksz-alma-krém kövesse. Tálalás előtt hűtsük be!
Forrás:http://www.nlcafe.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...