- 4 dl tejszín,
- 2 dl tej,
- 4 darab lapzselatin,
- 3 evőkanál cukor,
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
A kávésziruphoz:
- 3 evőkanál melaszos nádcukor,
- 1 evőkanál instant kávépor,
- 1 darab lapzselatin
Öntsük a tejet és a tejszínt egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat, majd forraljuk fel. Kapcsoljuk le alatta a gázt, vegyük ki belőle a vaníliarudat. Keverjük el benne a zselatinlapokat. Várjuk meg, míg kicsit kihűl, majd alaposan keverjük össze, és öntsük poharakba. Tegyük a hűtőbe kb. 1 órára.
Közben készítsük el a kávészirupot. A cukrot forraljuk fel 2 dl vízzel, és gyöngyözve forraljuk mindaddig, amíg a felére sűrűsödik. Ekkor keverjük hozzá a kávéport, majd a lapzselatint.
Az egy óra leteltével a tejszínkrém sűrűsödni kezd, ekkor egy habzsák vagy fecskendő segítségével nyomjunk bele körkörös mozdulattal a kávékrémből. (Ha a kávékrém nagyon besűrűsödne, egy pillanatra tegyük vissza melegedni.) Tegyük vissza a hűtőbe, és 2-3 óráig hűtsük.
Forrás:http://www.nlcafe.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése