RSS

Áldott Karácsonyt! Merry Christmas!

Kávés panna cotta

Hozzávalók 4 darab 1,5 dl-es formához:

  • 4 dl tejszín, 
  • 2 dl tej, 
  • 4 darab lapzselatin, 
  • 3 evőkanál cukor, 
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

A kávésziruphoz:

  • 3 evőkanál melaszos nádcukor, 
  • 1 evőkanál instant kávépor, 
  • 1 darab lapzselatin

Öntsük a tejet és a tejszínt egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat, majd forraljuk fel. Kapcsoljuk le alatta a gázt, vegyük ki belőle a vaníliarudat. Keverjük el benne a zselatinlapokat. Várjuk meg, míg kicsit kihűl, majd alaposan keverjük össze, és öntsük poharakba. Tegyük a hűtőbe kb. 1 órára.

Közben készítsük el a kávészirupot. A cukrot forraljuk fel 2 dl vízzel, és gyöngyözve forraljuk mindaddig, amíg a felére sűrűsödik. Ekkor keverjük hozzá a kávéport, majd a lapzselatint.
Az egy óra leteltével a tejszínkrém sűrűsödni kezd, ekkor egy habzsák vagy fecskendő segítségével nyomjunk bele körkörös mozdulattal a kávékrémből. (Ha a kávékrém nagyon besűrűsödne, egy pillanatra tegyük vissza melegedni.) Tegyük vissza a hűtőbe, és 2-3 óráig hűtsük.
Forrás:http://www.nlcafe.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...