• 4 darab szikkadt kifli karikára vágva
• 4-5 dl tej
• 3 evőkanál cukor
• 2 tojássárgája
• 1 citrom reszelt héja
• 15 dkg mák
A habhoz:
• 2 tojásfehérje
• 2 evőkanál cukor
• fél üveg meggybefőtt
• vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
A 3 evőkanál cukrot habosítsuk fel a tojássárgájával, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a meglangyosított tejet. A karikára vágott kifliket mártsuk meg benne, forgassuk a mákba, majd tegyük egy tálba.
A habhoz a 2 evőkanál cukrot és a tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a karikákhoz. A masszát tegyük a vajjal kikent, morzsával megszórt formába, és szórjunk közé ízlés szerinti mennyiségű meggyet, de ne púpozzuk meg a formát, különben kifolyhat belőle.
180 °C-os sütőben kb. 15 percig süssük. (Érdemes fogyasztás előtt frissen sütni, de 1-2 órával előtte elkészíthető.) Akkor jó, ha szépen felemelkedett. Melegen tálaljuk.
• Elkészítési idő: 60 perc.
Forrás:http://www.nlcafe.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése