RSS

Áldott Karácsonyt! Merry Christmas!

Szaloncukor 1.

Hozzávalók:
  • 1/2 kiló cukor, 
  • 1,5 deci víz, 
  • 10 deka étcsokoládé (sok-sok %-kal), 
  • 5 deka vaj, 
  • 10 deka nagyon apróra vágott mazsola, 
  • 20 deka darált dió, 
  • 10 deka darált keksz, 
  • 1 narancs héja
A cukrot tegyük fel forrni a vízzel kicsit kevesebb mint 10 percig. Ellenőrizzük, hogy összáll-e a massza, nem szabad hogy szétcsurogjon. Hagyjuk hűlni amíg kezd kifehéredni, időnként keverjük meg. Ha besűrűsödött adjuk hozzá a csikit és a vajat. Elég apró darabokra vágni, úgyis elolvad a massza melegétől. Pihentessük másnapig, majd jöhet hozzá ízlés szerint a dió (aki szereti), és/vagy a mazsola, a keksz, a narancshéj, aztán gyúrjuk át jól. Ez az a pont ahol lehet kísérletezni a hozzáadott finomságokkal.  Formázzuk, csokiba vagy kakaóporba forgassuk meg, és rojtos végű előre kivágott kis színes papírkákba öltöztessük!

1 megjegyzés:

Gerdi írta...

Mennyi finomság!
Én szeretnék szaloncukrot készíteni, a tavalyi kudarc volt, idén más recept után nézek. Ez talán...

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...