- 30 dkg diákcsemege,
- 10 dkg étcsokoládé,
- 10 dkg vaj,
- 12 dkg liszt,
- 8 dkg cukor,
- 1 dl tejszín,
- 4 tojás,
- 1 teáskanál sütőpor
A tetejére:
- 15 dkg porcukor,
- 1 tojásfehérje,
- negyed citrom leve
A diákcsemegét aprítsuk össze. Gőz felett olvasszuk össze a vajat a csokoládéval. Keverjük el a liszttel a sütőport és a cukrot, a tojásokat enyhén verjük fel, és öntsük hozzá. Adjuk hozzá a diákcsemegét, jól dolgozzuk el, majd keverjük hozzá a vajas-csokoládés masszát és a tejszínt is. Alaposan keverjük össze a masszát.
Vajazzunk és lisztezzünk ki 8 darab, kb. 1 dl űrtartalmú muffinformát, majd töltsük a tésztát a formák kétharmadáig. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
A díszítés elkészítéséhez a tojásfehérjét a porcukorral és a citrom levével verjük kemény habbá. Kb. 3-4 percnyi, erős fokozaton történő keverés után fényes, sűrű massza lesz belőle, ezt csorgassuk a kiborított, kihűlt sütemények tetejére. A tetejére tehetünk gránátalmamagot, vörös áfonyát, mentalevelet.
Forrás:http://www.nlcafe.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése