RSS

Áldott Karácsonyt! Merry Christmas!

Marcipános kókuszcsók

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
  • 2 szoba-hőmérsékletű tojásfehérje, 
  • 10 dkg porcukor, 
  • 1 teáskanál citromlé, 
  • 10 dkg fehér marcipánmassza, 
  • 10 dkg kókuszreszelék, csipet só

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval. Mikor már habos, de még egyáltalán nem kemény, kezdjük el kanalanként adagolni hozzá a porcukrot. Minden hozzáadott kanálnyi porcukor után verjük 1 percig a habot. Az utolsó kanállal adjuk hozzá a citromlevet is. A végeredmény fényes, vágható massza lesz.

Reszeljük le a marcipánt, keverjük el a kókuszreszelékkel, majd óvatosan forgassuk össze a tojáshabbal. Töltsük a masszát habzsákban, és nyomjunk belőle kis halmokat szilikonos sütőpapírra vagy szilikonlapra. Süssük 15 percig a sütőben, majd zárjuk le a sütőt, résnyire nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk kihűlni úgy, hogy benne vannak a kókuszcsókok.
Forrás:http://www.nlcafe.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...