- 2 szoba-hőmérsékletű tojásfehérje,
- 10 dkg porcukor,
- 1 teáskanál citromlé,
- 10 dkg fehér marcipánmassza,
- 10 dkg kókuszreszelék, csipet só
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval. Mikor már habos, de még egyáltalán nem kemény, kezdjük el kanalanként adagolni hozzá a porcukrot. Minden hozzáadott kanálnyi porcukor után verjük 1 percig a habot. Az utolsó kanállal adjuk hozzá a citromlevet is. A végeredmény fényes, vágható massza lesz.
Reszeljük le a marcipánt, keverjük el a kókuszreszelékkel, majd óvatosan forgassuk össze a tojáshabbal. Töltsük a masszát habzsákban, és nyomjunk belőle kis halmokat szilikonos sütőpapírra vagy szilikonlapra. Süssük 15 percig a sütőben, majd zárjuk le a sütőt, résnyire nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk kihűlni úgy, hogy benne vannak a kókuszcsókok.
Forrás:http://www.nlcafe.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése